вторник, 7 декември 2021 г.

ЗАЩО ВИ Е ФИНАНСОВ КОНСУЛТАНТ?















Всеки, който идва с финансов проблем, казва, че парите не са най-важното нещо в живота му, а по-важно е човек да се реализира да и помага на хората. В същото време признава, че парите никога не стигат и не успява да създаде спестявания или да достигне ново ниво на доход, сякаш нещо винаги пречи.

Никой не ни учи как да създаваме, спестяваме и увеличаваме парите. Родителите и учителите също не знаят и затова не ни обясняваха как да бъдем богати и щастливи, да живеем в изобилие и да просперираме. Дори тези думи звучат странно за ушите ни. Предполага се, че самите ние трябва по някакъв начин магически да научим всичко това и по случайност да постигнем успех. А успехът се измерва с пари.

Психолозите ще ви кажат, че подсъзнанието ни се формира в детството, а то работи като гъба, без да анализира колко полезна е тази информация. Щом несъзнаваното смята, че за нас е опасно да имаме много пари, защото например могат да ни ги отнемат, значи няма да ни помогне. Сценарии като този седят много дълбоко.

Затова по-голямата част от живота ни в главите ни са битки между нагласите „бедността не е порок“, „щастието не е в парите“ и мечти за свободен и безгрижен живот в изобилие някъде на брега на океана.

Преди да създадете личен финансов план, да започнете да изчислявате дългове и да трупате, трябва да пренапишете отрицателните финансови нагласи, в противен случай те просто няма да оставят плановете ви да се получат. Това може да стане с 

помощта на професионален финансов консултант.