сряда, 24 ноември 2021 г.

КАК ДА НАУЧИМ ДЕЦАТА СИ, НА ФИНАНСОВА ГРАМОТНОСТ?


Аз имам голям опит в тази област, но наскоро попаднах на една английска поговорка, която ме накара да се замисля: „Спри да възпитаваш децата си. Възпитавай себе си. Защото децата ще станат като теб. "

Мислех дълго и стигнах до извода, че това е така. Когато децата са малки, техният свят се върти около родителите им, те внимателно наблюдават, копират, искат да станат като бащата и майката. Родителите за тях са идеалът и центърът на Вселената. Баща съм на три деца и сега разбрах, какво не съм правил. Нашето семейство има син и две дъщери, а вече два внука.


За децата си трябва да бъдем пример: да познаваме основните принципи на финансовата грамотност, да знаем как да се държим с парите, да използваме правилните инструменти.


Парите са универсално средство за размяна. Децата веднага схващат колко много са нещата, които могат да се получат за пари. Те виждат как родителите реагират, когато парите се появят в семейството или когато няма достатъчно пари, какви емоции изпитват…


Сега има възможност за спестяване с 3,5% месечна доходност, което може да се сравни с минусовите “лихви” в банките и високия процент на обезценяване, вследствие на инфлацията. Ще ви покажем как да планирате приходите и разходите за следващите няколко години и десетилетия.


Ако темата ви интересува дайте знак, а аз ще се радвам да споделя с вас, моя личен опит.

https://mssg.me/georgiev.finance

+359894512331