понеделник, 1 февруари 2016 г.

ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ПО ПРОГРАМА FIRST НА АБА МАРКЕТИНГ







2.236% за януари 2016









1. Кой е този продукт, който носи 2-2.5% доходност на месец и как е структуриран? - Името на продукта е FIRST - (първи) и по своята същност представлява многогофункционална банкова сметка, която е свързана с инвестиционен фонд. 80% от печалбата на фонда се разпределя пропорционално между сметките на инвеститорите, а 20% остават за нуждите на компанията и за отдел маркетнг. За 2015 година брутната печалба беше 28.87%. На клиента се дава възможност да вземе предварително очакваната печалба за следващите 3 години и това са още 60%, върху сумата на вложените пари. Това са допълнителни пари, които клиента използва, докато чака печалбата от своите пари. Освен, че могат да се похарчат, тези пари могат да се прибавят към инвестиционната сметка и така да се получава печалба и от тях. В този вариант печалбата ще бъде повече от 30% за година.
2. Какъв риск включва? - най-ниската "консервативна" степен на риска. Целта на компанията е да осигури постоянна, умерена доходност, без да поема голям риск.
3. Каква волатилност има? - нормална, без волатилност не може да се реализира печалба, т.е. с нормална волатилнот постигаме умерена печалба, без поемане на излишен риск.
4. Колко е ликвиден? - 100%, веднага, чрез он-лайн банкиране, от всяко точка с интернет, от средата на март 2016, ще може да се банкира и без интернет.
5. Стандартизиран ли е? - това е първия продукт, който е създаден в полза на клиента. До сега се правеха продукти в полза на финансовите институци. В този смисъл, може да се приеме, че не е стандартен, че няма аналог.
 6. Търгува ли се на борсата или се издава частно? - както вече написах по-горе, самия продукт е свързана с инвестиционен фонд многофункционална банкова сметка, което съответно е портфейл от търгувани на фондовия пазар финансови инструмент, т.е. отговора е по-скоро "да".
7. Регулирали се от финансов регулатор? - по британското законодателство, което има действие в цял свят.
8.​ Колко дълга история има с доходност 25% на година ? 5-10-80-150 г.? - Печалбата за 2015 е 28,87%, а за януари 2016 - 2.236%

http://aba.community/BG-000172