неделя, 7 април 2019 г.

ПЪТ КЪМ ФИНАНСОВАТА НЕЗАВИСИМОСТ БОДО ШЕФЕР














Слушайки темата си задавайте въпроса: Колко е важно това за мен? Какво мога да предприема в това?
Вземете лист хартия и химикал за да можете да отбелязвате всичко, което ви се стори важно.
И не забравяйте, че успешните хора, притежават особен дар - те невероятно бързо извършват много важни неща.

Знаете ли какво пречи на повечето хора, да живеят този живот, който те искат? 
Парите!
Съвсем просто - парите, защото парите са символ на особено отношение към живота, критерий, който отразяваща определено вътрешно състояние.
Парите в нашия живот не са случайност. Парите, това са особена форма на енергия, колкото повече енергия влагаме, в действително важни области на нашия живот, толкова повече са в нас парите.
Разбира се, че не е нужно да се преувеличава значението на парите, но знаете л кога парите стават по-важни от всичко? Правилно! Когато не стигат за нищо! 
Хората, които имат проблеми с пари, постоянно мислят за тях.
Един ден ние трябва да се заемем с тази тема, за да я разберем и от този момент, парите ще станат опора на всичките свери на нашия живот.
На мен ми се иска, вие да се превърнете в машина за пари.
Да владееш парите, по-скоро е придобиване на способност да водите по-свободен и независим живот.
Когато аз разбрах това, в мен се появи силно желание да стигна по-далеч. Аз приех задължението да поддържам по пътя на финансовата независимост всеки, който се появи на моя път.
Всеки може да придобие богатство, научавайки най-важни негови основи. също както можеш да се научиш да летиш, да програмираш или нещо друго. Парите могат да опростят или да усложнят живота.
Днес аз живея този живот, за който през цялото време мечтаех, на така не е било винаги. Всъщност, аз съм наясно с двете страни на медала.
На 26 години, аз имах достатъчно много дългове. Аз живеех по-скъпо от моите възможности по това време. Напълнях, бракът ми беше под въпрос. Не можех да прави нищо заради всеки дневните проблеми. Един ден на едно спортно шоу, ми дойде на ума, че всеки спортист има свой треньор. По някакъв начин аз успях да разбера, че това е много важно и се запитах: Защо да не е така и във финансовата сфера. Добре щеше да бъде и във финансите да имаше нещо такова! Тогава аз все още не знаех, че всеки, който е достигнал финансово благополучие си има няколко учителя и наставници. 
Наистина, наставника е най-важното за богатството. Човек, който е по-успешен от вас, ще ви вземе под своето крило и ще ви помага. Когато аз говорех с някой богат човек, аз разбирах, че той има наставник. Но тогава аз не знаех за това. Аз си имах фикс-идея. Аз имах нужда от човек, който да ми помогне за моите финансови въпроси. След няколко месеца, аз намерих такъв човек, но вместо да ми помогне веднага,  той ми задаваше неприятни въпроси. Въпроси, които ми причинявах почти физическа болка. Аз ще кажа тези въпроси, може и вие да помислите за това, как бихте отговорили на тези въпроси.
Първия въпрос беше следния: Представете си г-н Шефер, че вашия източник на доходи е секнал. Колко дълго бихте могли да живеете с това, което вие сте спестили? - Аз бях потърсил треньор, защото имах дългове и нямах никакви спестявания, затова попитах: - В часове или дни да отговоря? Той не прие това за много смешно и уточни, че след като моето положение е толкова лошо, по-добре да не се шегувам с това.
Втория въпрос звучеше така: Как вие оценявате своя доход? При това той искаше да сравни сегашното ми положение с това, какво можеше да бъда, ако аз бих положил всички свои усилия,
Третия въпрос беше: - Можете ли да предвидите деня, в който вие ще можете да живеете с% от вашия капитал?
Четвърти въпрос: Г-н Шефер, имате ли точни финансови планове, знаете ли вие с подробности, това което искате? колко струва това и как вие ще получите тези пари?
Аз нямах никакъв план, но моят наставник ми обясни, че аз имах план за разходване на пари, неосъзнат план, той го назова: План на бедността. Това беше нелесен избор. 
Последва Петия въпрос: Вие доволен ли сте от ваши начин за спестяване на пари? Знаете ли вие как вие можете да получавате 12% годишно, без никакъв риск?
След като чух тези въпроси от моя наставник, аз бях силно обезсърчен. Аз разбрах, че съм истински финансов некадърник, но аз исках да се променя. Аз не исках да се примиря с това, че финансите играеха за мен извънредно голяма роля. Парите трябваше да поддържат, а не да ме спират, аз винаги съм се стремял към по-добър живот. Но в моите многочислени опита, аз изпуснах от вниманието си, че желаните изменения трябва да преминат през 5 нива. Аз исках да изменя всичко, научавайки няколко прости начина. Но моят наставник ми даде да разбера, че това няма да се получи по стария начин.
Истински изменения могат да настъпят, ако се промени нещо веднага, едновременно на 5-те нива.
Първо ниво: Вие както и аз тогава трябва да дойдете до извода, че не сте доволни от парите, които имате и получавате и започвате да действате за да измените това положение.
Второ ниво: Желаните резултати, все още не са достигнати. Вие разбирате, че просто да действате, това не е достатъчно. Вие трябва да търсите решение на проблема. Попитайте себе си: - как бих могъл да постигна този резултат и да превърнете вашата напрегната работа в резултативна. Независимо от добрите намерения, в края на месеца вие трябва нещо да ....

--- Общо взето ние трябва да научим пет урока по финанси:
1. Как да изменим своята гледна точка за парите?
2. Как да заработваме повече?
3. Как да защитим това, което вече имате?
4. Как да умножите вашите пари
5. Как да се наслаждавате на парите?

Да започнем с вашата гледна точка за парите? - Вие наистина ли мислите, че мног, много, много пари би било за вас Благо?
Разбирате, вие веднага ще кажете дайте ги на мен. (14:28 -следва продължение) 


070090078; +359894512331
georgiev.georgi@aba.marketing
Инвестиционни идеи, директно от кухнята