събота, 4 април 2020 г.

ЗАЩО ВИ Е ФИНАНСОВА ГРАМОТНОСТ?



Повечето хора не смятат финансовата грамотност за важна. Те харчат огромно време за получаване на професионално образование, игнорирайки въпрос, който не учат никъде.

Всъщност предмет, изучаващ тези въпроси, постепенно се въвежда в училищата. Но именно основите на финансовата грамотност помагат на човек да стане успешен по много начини. Финансовата грамотност има следните значения в живота на хората:

 

1. Помага при намирането на източници на доходи, различни от трудовата заетост. Разбира се, притежаването на финансова грамотност не гарантира голям доход. Въпреки това, благодарение на тези знания, възниква разбиране за това как да печелите пари, какви опции за печелене на пари са най-обещаващи. При високо ниво на финансова грамотност, освен заетостта, съществува възможност за огромен брой начини за генериране на доходи.

 

2. Човек има не само знания и умения, но и психологическа стабилност. Финансово грамотните хора са уверени в собствените си способности, тъй като знаят много от онова, което другите дори не си представят. Формира се мислене, което допринася за успеха.

 

3. В крайна сметка финансовата грамотност осигурява определено ниво на престиж. Човек се откроява от масите, създава впечатление на уверен гражданин, който знае как да управлява капитала. Наличието на финансова грамотност в повечето случаи е придружено от качествени знания в други области. Такива хора винаги се стремят да научат нещо ново, да проследят ситуацията на пазара.  Оказва се, че финансовата грамотност е печеливша, престижна и доста полезна. Ако човек се научи да прилага основните си правила в живота, животът му постепенно ще се промени към по-добро. Ще се научи да се движи към успеха и ще бъде мотивиран да работи по-нататък върху себе си. Имате ли нужда от финансова грамотност?


https://mssg.me/georgiev.finance

+359894512331