сряда, 23 ноември 2016 г.

ФОРМУЛА НА УСПЕХА

























Аз с удоволствие ще споделя с вас моята тайна на успеха. Има проста диета, тя се прави 21 дена, като през тези 21 дена можете да ядете всичко, абсолютно. Диета се състои в позитивно гледане на всичко, което се случва около теб през това време. Каквото и да се случи в твоя живот, всичко това трябва да се превръща в полза, позитив. каквато полза може да се извлече от такова събитие. Даже ако се спънеш и паднеш, направи извод, как ти можеш да птревърнеш това в нещо положително.
но ако се получи така, че 20 дни си превръщал всичко в позитив и си спазвал диетата стриктно, но на 21-я ден в твоето съзнание е минал някакъв негатив, то тогава тази диетата трябва да започне от начало))).
Ако 21 дена си мислил позитивно, твоят живот ще се промени, всико около теб ще се измени, цялото ти обкръжение ще се промени.
Наполеон Бонапард е казал, който не умеме да говори, кариера няма да направи, затова започнете със себе си, тайната на успеха не е в това, което говориш, а в това как говориш за това. Обърнете внимание, успешните хора говорят постоянно за успеха, болните - за болести, за каквото говорим, това се закрепва в нашето съзнание, каквото произнасяте в това се и обучавате, например аз не разрешавам на никого в мое присъствие да се оплаква от живота, у нас има такава поговорка с какъвто се събереш, такъв ставаш.
Европейците го казват по друг начин: Общувайки с успешни хора, щв бъдеш успешен, ако общуваш с неудачници, ще бъдеш неудачник.
Ако говориш за успеха, ти се обучаваш на успех. Обърни внимание, ако ти  общуваш с успешни хора, ако дълго си бил в близост до човек, който е достигнал големи резултати в жувота, то неволно, когато се оказваш на саме, в друго място, когато се наложи да направиш нещо сам, тогава, неволно започваш да постъпваш, да повтаряш неговите постъпки, ти постъпваш като успешен човек, ти повтаряш неговите жестове. След като постъпваш като успешен човек, какво ще стане с теб? Успешен! Нужно е да общувате с успешните хора, общувайте с победителите, общувайте с такива хора, които ви превъзхождат в нещо, такива, които заработват повече, тогава вие ще напредвате.
Втория секрет е умението да се вземат решения. Човек, което не може да взема решения, той никога няма да стане богат. Човек, който не умее да взема решения, той никога няма да бъде щастлив. Под лежащ камък вода не тече, Ако ти правиш само това, което си правил и вчера, то ти ще получиш само това, което си получавал вчера. За да се преместиш от мъртва точка е нужно да се направи крачка, трябва да се приемат решения, не се страхувайте от грешки, грешките дават шанс да се учите, ако не бяха грешките, ние нищо нямаше да научим.
Трето - пред себе си трябва да имате ясна Цел. Пътят за никъде, води до град Никога. За да достигнеш нещо е важно да знаеш много добре какво точно искаш. Необходимо е да се фокусираш в определена цел, ти трябва да имаш мечта. Винаги трябва да имаш желание, горещо желание, да се движиш, което те кара да се движиш към него. Препятствията не трябва да ви плашат, както казва Хенти Форд, препятствията са плашещи неща, които се появяват тогава, когато спреш да гледаш към своята цел. Колкото повече препятствия преодолееш, толкова по-голям става твоя опит. А най-главното, че ако ти един път си се измъкнал от криза, ако ти един път си излязъл от яма, ти си възприел навици за поведение в кризисна ситуация. Ти вече знаеш как да се измъкнеш от такова място, но най-главното е, че вече знаеш как да не попадаш в такава ситучция. Това също е тайна на Успеха.
За достигане на успеха е много важна Вярата. Човек без вяра, това е като автомобил без двигател.
Много важна тайна за успеха, това е да се прави по малко всеки ден. Ударението не е на малко, а на всеки ден. Постоянството е залог за успех, защото за където и да си тръгнал, това е точно както алпиниста, който се изкачва към върха. Има такова понятие "Хималйска стъпка", хора, които правят на свсяко вдишване, крачка. Крачките са малки, това е на голяма височина, където кислорода е малко и дишането трудно. Тогава е важно да се правят бавни, внимателни крачки, но да не се спира. И още една тайна, много важна, това е винаги да правиш още една крачка, каквото и да стане, когато имаш цел и височина, която трябва да стигнеш, никога не спирай, вземай решение, прави крачки, движи се, успехът е неизбежен. Успешен може да стане всеки, по малко всеки ден и в този ритъм трябва да издържиш колкото трябва, година или повече, през това време се изработват навици, достига се професионализъм, идва разбиране какво е нужно да се прави в твоята работа. Тази поса, този път, тази настойчивост, след година при теб парите ще дойдат сами. След година при теб ще дойде успех!

http://aba.community/BG-000172