четвъртък, 23 август 2018 г.

СПОМЕНИ ОТ БЪДЕЩЕТО В МЛМ



Директор в отдел продажби? 

Какво ще помните, когато вече сте постигнали тази професионална степен?
Прочитам агентския договор и какво? Гледам таблицата с професионалната кариера и какво?
Спомням си думите на моя спонсор, че аз трябва да разбирам написаното в договора и в таблицата, за да го харесвам. "Без да го разбираш, няма да го харесваш. Когато го разбираш, тогава ще ти харесва". Чувал съм една статистика: „Хиляда ще слушат, сто ще чуят, един ще разбере“.
Кой съм аз? В коя група съм аз? Кога ще започна да харесвам групата и нейните програми и система за оценка на консултантския труд?
Системата предвижда, новите агенти да се учат от знанията и опита на тези, които са ги поканили в бизнеса, и всяко поколение нови агенти се учи от предните. Така всички вървят с едно темпо, като легион!... Освен взаимодействието в структурите в компанията се прилагат няколко системи на академично обучение, което е предназначено да запълни всички потребности на професионалното развитие, включително и Висш мениджмънт.
Много е написано за мрежовия бизнес и много хора са слушали, една десета са чули и само една хилядна са разбрали, харесвали и останали за винаги в бизнеса. За съжаление или не, мрежовия бизнес не е пренаселен. Може би тази възможност е определена за тези, които могат да „виждат“ бъдещето, за тези, които могат като архитекти да проектират сгради и да ги изчисляват до последната гайка или крушка, преди реалното строителство да започне.
По същия начин с алгоритъмът на мрежата и таблицата с професионалната, десетстепенна кариерна стълбица, точно една хилядна от тези, които са слушали, ще могат да проектират своето бъдеще.
Бизнесът и работата се различават по много показатели, но най-съществено е получаване на пасивен доход от вече свършена работа. т.е. в началото работим за изграждане на мрежа от клиенти и работещи агенти, а след това получаваме доход от работата на агентите ни и от печалбата на привлечените капитали в компанията. Когато това стане, всичко ще става по-лесно, а дохода ще е по-голям и от повече източници...
За Директор 6-та степен ви трябват около една година, за което ще получите около 200 хиляди евро комисионни и пасивен доход. Може и по-бързо да стане, но може и по-бавно или никога. От какво зависи всичко това? От вас разбира се! Ако използвате знанията и опита на вашите спонсори и обученията в Акдемията, това може да стане по-бързо. Обема на продажбите за директорска степен е 25000 точки, от които 1200 точки, трябва да са лично заработени. Т.е. 21 човека, 21 консултанта във вашата структура трябва да заработят своите 1200 лични точки и вие достигате 6-та директорска степен.
Възнаграждението за достигане на 6-та професионална степен в кариерата на мрежата, може да се изчислява като сбор от обемите на личните и структурните точки. Умножавате по ставката за постигнатото ниво и по разликата между ставките до директните консултанти. Средно аритметично 4-6 евро на точка, или хонорара може да бъде между 150-200 хиляди евро.
За една година, за половин или за две години? Какъв е вашият избор? Ако може за 6 месеца е по-добре! И всеки ваш сътрудник може да го постигне за същото време. Това е система, която работи, а всяка система може да се изучава и използва.
Ако имате по-добро решение за себе си, правете него. Човек винаги може да се откаже от нещо преди да го разбере, или след като го разбере. Моята препоръка е да вземате решенията си след като се информирате с големи подробности...

Какво печелим до 6-то ниво и след това?

Шесто ниво може да се постигне с натрупването на 25 хиляди точки. Една точка получавате, срещу 300 евро от договорената сума и внесени, минимум 10% от договорената сума. Важно е от самото начало да се изучава системата за оценка на евентуалните резултати, от усилията и труда на агентите. Имаме на разположение перфектна кариерна стълбица, която е на 10 степени. От първата минута в бизнеса, получавате правото да изграждате вашата клиентска и консултантска структура, с помощта на вашия ръководител и учебната програма на Академията.
7,5 милиона евро - договорена сума, по договорите, при минимално внесени 10% от тях, са достатъчни за натрупването на 25 хиляди точки.
Средната комисионна при такова развитие, може да бъде 5-8 евро, което означава, че общата сума на комисионните може да бъде от 125 до 200 хиляди евро. Според статистиката се вижда, че Директор 6-то ниво може да се постигне за 6 месеца, до 18 месеца. Ако предположим едно средно изчисление, може да очакваме, че за 12 месеца, това може да се случи доста често.
През това време Вие ще имате и пасивен доход, който може да бъде с размер от 1%-5% от печалбата на фонда с парите на клиентите във вашата структура. Това означава, че в началото ще имате по-малък процент от по-малка сума пари, а после, ще получавате по-голям процент от едновременно нарастващия обем на клиентските пари. Трудно е да се изчисли с голяма точност, но средната сумата на пасивния доход за периода на кариерното израстване до 6-то ниво, може да надхвърли 30 хиляди евро. А това означава, че общия доход, ще бъде по-голям от посочените по-горе примери.
От друга страна, ние наблюдаваме много често увеличение на първоначалните суми, което не е в проценти, а в пъти, а това са други, допълнителни комисионни и увеличение на пасивния доход.
След достигане на 6-то ниво и директорска степен в мрежата, личната комисионна нараства на 12,5 евро на точка, а разликите с по-ниските степени, съответно са:
- до 5-то ниво - (10,5) - 2 евро/точка
- до 4-то ниво - (8,5) - 4 евро/точка
- до 3-то ниво - (6,5) - 6 евро/точка
- до 2-ро ниво - (4,5) - 8 евро/точка
- до 1-во ниво - (3,5) - 9 евро/точка

Получавате подарък от компанията на стойност около 20 хиляди евро, това е швейцарски златен часовник с пожизнена гаранция, от масивно злато, брилянти и лични данни на титуляра.

Получавате пожизнена рента от 300 долара на месец.

Получавате медицинска застраховка за цял свят на стойност 100 000 USD.

Следващото ниво в кариерата е 7-мо (60 хиляди точки)....

Бал за достигане на директорско ниво - Директорски бал. Това е голям празник на успеха в мрежовия бизнес. Това е празник на цялата структура, успеха в мрежовия бизнес е колективна дейност и всеки участник в структурата, която излъчва директор е допринасял с нещо за този успех и може да раздели гордостта и радостта от този успех.

Много лесно може да се изчисли приноса на всеки един за общия сбор на точките за достигане на 6-то ниво - 25000 точки. от първия ден на своята дейност, всеки агент започва подготовка за своя директорски бал, когато ще бъде краля (кралицата) на вечерта и ще получи признание, поздравления, награди и уважение. Всички, които започват в компанията, могат да го постигнат и всички, които се присъединяват в структурите ще натрупват своя опит и точки, с което ще участват в обема, който е необходим за кариерите на техните ръководители.

Когато една структура успешно произведе своя първи директор, след това, по същия начин и по-лесно, благодарение на натрупания опит, ще произвежда следващите 6-ти, 7-ми, 8-ми, 9-ти и 10-ти нива.

Всички заедно градим нашата структура и всеки на свой ред придобива своята степен. Имаме договори,  етичен кодекс и правила за работа в екип, с които изпълняваме маркетинговия план на компанията. И най-малки отклонения, водят до забавяне или повтаряне на процесите...

Мрежовият маркетинг е най-справедливата и динамична система за обучение, развитие и реализация на различни, масово необходими продукти. Социалният ефект е много силно изразен и осезаем за всички сериозни участници. Бъдете този един от хиляда! Имате право на това.