неделя, 10 март 2019 г.

КАК ДА СЕ НАУЧИМ ДА РАЗГОВАРЯМЕ С ХОРАТА















Здравейте приятели!
Някога не можех да говоря с хората. Просто не знаех как да го направя. Придържх се към идеята, че мълчанието е злато...
Аз бях (да, и все още съм) много срамежлив по природа и през годините на живота си натрупах достатъчно ниско самочувствие, за да формирам тройна заплаха от интровертност, несигурността и притеснението.
Тогава влязох в мрежовия маркетинг, където неспособността ми и нежеланието ми да говоря с хората бяха като целувката на смъртта. Трябваше да се променя. Бързо! И ... промених се.

Научих се добре (много, много добре) да говоря с хората чрез едно просто, сигурно и надеждно упражнение, което използвах отново и отново, за да не изпитам стрес, когато говоря с хората. Сега го изпълнявам естествено и майсторски и го използвам.
Какво направих? Говорех с хора на обществени места.
Жената, която взема такса за паркиране, продавачът, касиерът, сервитьорите, полицаят на ъгъла ... всички тези хора са платени да бъдат любезни към вас. Разбира се, това не винаги е така. Всеки от нас понякога има лоши дни и трудни моменти в живота. Но като цяло, ако искат да запазят работата си, те трябва да се отнасят добре с членовете на широката общественост, а вие просто сте такъв представител.
Затова тренирайте с тях. Попитайте: "Как сте?" От колко време работите тук? Днес си останал на работа? Имате късмет, че работите на топло (ако е зима) и не е нужно да излизате на такъв студен ден? Правите ли това професионално или е само временна работа?
Кажете нещо смешно. Кажете на такъв човек комплимент, за това как изглежда, за действията или дрехите му. Говорете за времето, местния спортен екип, новините или миналото. Всичко е подходящо и в този случай всичко ще бъде полезно.
Много скоро ще се научите да говорите с хората. И колкото по-добре се получава, толкова по-приятно и интересно ще бъде за вас. И толкова по-лесно ще бъде да говорите за вашите продукти и възможности за печалба.
 
/Джон Милтън Фог/

070090078
ABA Marketing Group Inc.

Инвестиционни идеи, директно от кухнята!