четвъртък, 16 май 2019 г.

НОВОТО БЪЛГАРСКО СЕЛО????

Имам въпрос за българското село:

Какво ще кажете, ако държавата България и Европейския съюз финансират проект за модерни, просторни селски къщи с вътрешна тоалетна и баня, както това се е случило в Гърция, след приемането и в ЕС. Проектите се одобряват от държавна комисия и се изготвя каталог на разрешените селски къщи.

Забележка: не става въпрос за "къща за гости", а за къща на постоянно живеещи селски семейства, занимаващи се с фермерство от всякакъв вид, за осигуряване с хранителни продукти, от български произход под контрола на държавата (за качество). Градското население е напълно достатъчно за да поеме производството на фермерите, но ако има излишък, имаме ЕС.
Държавата трябва да осигури генерален план, пътища, канализация, събиране на смет, ток, интернет и финансиране по проектите с фондове от ЕС. Договорите се сключват за заем, а къщите се ипотекират. Заемите да се опрощават за тези семейства, които изпълнят качествено проекта и започнат селскостопанска или преработвателна  дейнст, които дейности да се финансират по паралелни програми за финансиране. Производството и преработката трябва да се прави по държавен стандарт. Отклоненията от същността на проектите да се наказва с възстановяване на получените средства или отнемане на финансираните обекти. Отличниците, т.е. тези, които изпълнят проектите и тяхната същност, като част обща държавна политика за българското село, да бъдат награждавани с освобождаване от задълженията да върнат полученото финансиране.

Подобна идея е осъществна в Гърция. Не я знам подробно, но Българската Академия на Науките сигурно може да създаде нещо българско.
Хайде да подканим тези, които могат да изпипат един такъв глобален проект за Българското село, защото това ще се отрази благоприятно на цялата ни гражданска общност. Много работа ще има за дълги години. Много професии ще си намерят приложението. Заплащането на труда трябва да се увеличи! Модерни  училища и детски градини да подготвят качествени хора за всички актуални професии на село и в града.
???? 

https://mssg.me/georgiev.finance

+359894512331

Эрмитаж. Экскурсия по музею.




070090078; +359894512331; georgiev.georgi@aba.marketing

Инвестиционни идеи, директно от кухнята!