събота, 15 юли 2017 г.

АЗ СТАНАХ СЪВЕТНИК, НО КАКВО ДА ПРАВЯ СЕГА? (1)















Естествено, този въпрос си задават всички, които идват в АБА Маркетинг, с какво да започнат, какво да правят, с кого да говорят и въобще как всичко това се прави.
Знаете ли аз разделих това, което аз зная и това, което споделям с вас на две основни части, т.е. първата част е по финансовата част, някаква финансова информация, която определя смисъла да се говори с клиенти, а втората е вашата собствена позиция, с която отивате при клиента. А сега да видим с какво започваме?

Има такова понятие като първоначална подготовка.
- собствен договор за демонстрации ( на 30.000 у.е.)
- Минималната сума по договора трябва да бъде около 3,050 у.е.
- Лаптоп или таблет с необходимите презентации.
- Попълнена карта Union Pay

И така, трябва да сме на ясно с какво да започнем и аз препоръчвам да започнем със себе си, Да започнем със себе си означава, че аз трябва да имам собствен договор. Има хора, които казваt: но защо ми е договор, аз всичко разбрах и ще го разкажа на моите познати. Предполагам, че на хората това ще им бъде интересно? На това аз отговарям следното: Ако ти нямаш договор, ако ти не получаваш всеки месец пасивен догод, ако ти не теглиш всяка седмица пари чрез картата си, как ти ще разкажеш или покажеш, какво точно се случва.
Затова най-важното и първото, което трябва да се нашрави, а това е заложено в системата, за да станеш финансов съветник, тррябва да имаш собствен договор за 30.000 у.е..
Защо 30.000, а не 10.000 или 50.000 или 100.000???
За 50 или 100 аз не зная, защото технически може да се зададе всякаква стойност, но защо не по-малко от 30.000? Защото финансовия съветник, който разказва колко е хубаво да се жувее от пасивен доход, самият той трябва да живее от пасивен доход и да се стреми към това. И ако минималната сума е 10.000, с 1.000 внесени по договор, аз лично смятам, че това не е сериозно.
Т.е. аз мисля, че финансовия съветник трябва да покаже при нужда своя контракт с който да се гордее. Да покаже как му идва доход всеки месец, как се ползва банковата карта..., как той се разплаща с вътрешен превод, свифт или Union Pay, нагледно и разбираемо.
При това по договора като минимум трябва да има не по-малко от 3,040 у.е.
Всеки съветник знае, че по правило, минималната сума по договора е 3.000 у.е. Разбира се, че сумата на договора може да бъде по-голяма и колкото по-голяма е тя, толкова по-голям е размерът на пасивния доход.
Също така нашият съветник трябва да има лаптоп или таблет с необходимото програмно обезпечение за да може да представя именно тези презентациии. Ние имаме разработени презентации които можете да показвате на вашите клиенти и консултанти. Това разбира се не е задължително, защото много от срещите преминават в по-лек вариант, но ако имате таблет или лаптоп вие ще можете да показвате както презентациите, така и други материали и сайта на компанията.
Това, което ви препоръчвам, аз също го правя.
Мобилен интернет - така можете да покажете директно от телефона или чрез точка на достъп, също можете да показвате на вашите клиенти вашето технологично обезпечение.
Също така трябва да носите вашатаUnion Pay, заредена с някаква сума и да демонстрирате при нужда как използвате услугите на компанията.
Т.е. вие трябва да сте много добре подготвени (опаковани), ако действително срещата се състои. А срещите могат да бъдат съвсем различни и дори могат да се случат спонтанно.
Що се отнася до банковата карта, разплащане с тази карта можете да правите по много поводи, вие може да си направите свой разчет както вие живеете и какво се налага да харчите, за което да използвате вашата Union Pay.
Аз препоръчвам финансовия съветник винага да има около 200-300 евро на карата си, защото във всеки един момент вие ще можете да покажете как работи нашата система.
Аз си спомням една случка от преди 7-8 години, когато показвах на моя огромен лаптоп извлечения от транзакциите с моята карта от различни места по света. Сега вече това не го правя, вече много хора имат карти знаят, че когато картаа е с чип, това означва, че тя работи много добре и е с добре защитена.
Освен това, аз прeпоръчвам да се изучи договора по програма FIRST, това е много важно за първоначалната подготовка. Всъщност аз имам наблюдение, че много от клиенти не четат до край договорите, те се доверяват на съветника, подписват, аз те познавам, аз знам, че при теб всичко е стабилно, и аз знам че всичко ще бъде нормално. но когато вие сте финансов съветник, това означава, че  вие трябва много добре да познавате договора. Разбира се вас никой няма да ви пита за съдържанието на точка 8.1.6., или на 7.2.1, но във всиски случаи вие трябва да знаете и да разбирате съдържанието на договорите.
Аз сега ще ви покажа защо е толкова важно да познавате отлично съдържанието на договорите, при работа с клиент. Освен това трябва да изучите и договора за съветника. Да изучите договора за финансов съветник означава, че вие трябва да го прочетете и да разбирате какво е написано там.
След това изпробвайте работа със сметката, транзакции, вътрешни преводи, превод на карта, превод към друга банка. Вие трябва да отворите всичко в менюто за да знаете какво има там. За да можете да покажете на своите клиенти и нови консултанти с какво разполагат в нашата компания. Активиране на сметка, активиране на карта, т.е. тук няма нищо сложно, ние максимално сме опростили цялата система,
11:40 / 1:46:58  
 (Следва продължение)

http://ggeorgiev.aba.community/
+359894512331


Мир меняется