сряда, 20 юни 2018 г.

КАК ДА ПОДГОТВИМ СВОЯТА ЛИЧНА ПРЕЗЕНТАЦИЯ


Как мислите, често ли се появява възможност да се намери клиент и да се завърши сделка? Много по-често отколкото можем да си представим!

Защо тогава, много от консултантите, не усещат това изобилие, във вид на пари в в свите сметки? Една от причините е отсъствие на последователна лична презентация. Те не умеят, разбираемо и кратко да разказват за това, с което могат да бъдат полезни на човека, с който току-що са се запознали. 


Ако вие не разказвате за това, с което се занимавате и затова как може да е интересно на вашия събеседник, то вие изпускате възможността, той да стане ваш клиент!

На пръв поглед това е толкова логично и банално, че много консултанти въобще не мислят за това. А когато в реалния живот се срещат с хора, те говорят първото, за което им дойде на ум, или просто дават своята визитка. А има и консултанти, които дори и това не правят. 


За никава продажба не може да става въпрос, ако вие не информирате хората от вашето обкръжение, с какво вие можете да им помогнете и ако неправилно пропускате акцента върху интереса на вашия събеседник, а не само на вашия. 


Имате ли ваша лична презентация? Знаете ли точно какво да кажете на човека, когато се запознавате с него? 


Ако до тук имате дори и един отговор "НЕ", това значи че трябва веднага се оправята пропуските. 


Вземете лист хартия и писалка, или запишете в компютъра няколко изречения, които ще използвате за този текст, който ще използвате веднага след като се представите. 


Ето няколко важни правила, благодарение на които, вашата презентация ще бъде ефективна: 


1. В презентацията вие задължително трябва да формулирате с какво се занимавате и какво предлагате на вашия събеседник. И най-важното, представете ключовите ползи на вашето предложение за този човек. 


2. Таекста на презентацията трябва да е кратък, 3-4 фрази. 


3. Потренирайте да говорите тази не голяма реч свободно и непринудено. Говорете на глас, говорете пред огледалото, разработвайте мимики и жестикулиране. Представяйте си реални хора, с които искате да говорите. Това ще помогне да изберете точните думи и интонации. 


4. Репетирайте с близки и приятели. Не обръщайте внимание на критиката, ако има такава. Вашата задача е просто да говорите и да слушате своя глас, да слушате думите, и да разработвате вашата реч. 


5. Свършете тази работа бързо, не е нужно да тренирате до съвършенство седмици наред, подбирайки думите или репетирайки пред огледалото. Направете го достатъчно добре и веднага започнете работа с клиенти. 


6. Най-главното е всеки път, когато се запознавате с нов човек, да разказвате вашата презентация. Винаги създавайте възможности за себе си.

http://ggeorgiev.aba.community/
+359894512331